Raet nasjonalpark

Raet Nasjonalpark er Norges 39. og nyeste nasjonalpark og ble åpnet i 2017. Den ligger på Sørlandskysten og strekker seg fra Lyngør i Tvedestrand kommune i øst til Valøyene i Grimstad kommune i vest. Raet er endemorenen fra siste istid – 10-12 000 år siden, og ligger i havet utenfor og går i land på Sørlandskysten i Aust-Agder. I dag kan vi se endemorenen som rullesteinsstrender flere steder i nasjonalparken.

Området med et samlet areal på 600 kvadratkilometer er et eldorado for kajakkpadling, vindsurfing, båt- og fotturer – så vel som dykking, snorkling, bading og fiske. I Raet Nasjonalpark er det tillatt å fiske og drive fangst, og i tareskogen er det et mangfold av liv, her finnes et vell av fiskearter som torsk, sei, lyr – og selvsagt skjell, krabber og hummer.

Vil du vite mer om Raet?

Praktboka RAET – Sørlandets nasjonalpark viser Norges nyeste nasjonalpark i hele sin bredde – fra Valøyene i Grimstads skjærgård til skjærgården rundt Lyngør fyr i Tvedestrand. Boka er en sterkt visuell praktbok i stort format. Her vises naturen slik vi kjenner den og slik vi kanskje aldri har sett den. En flott gavebok til alle som er glad i norsk natur og i naturkvaliteter på land og i sjø langs denne delen av Sørlandskysten.

Boka kan kjøpes hos Norli.